Reklama
  • Piątek, 29 stycznia (14:05)

    Zdrowy deser czekoladowy z kaszą

• 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej • garść migdałów • 4 daktyle lub syrop daktylowy • pół tabliczki gorzkiej czekolady • 3 łyżki oleju kokosowego lub masła

Migdały i daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na godzinę. Migdały obierz ze skórki i zblenduj wraz z daktylami i ugotowaną kaszą jaglaną. Powinna powstać gładka masa. W garnuszku rozgrzej tłuszcz i dodaj kawałki gorzkiej czekolady. Poczekaj aż się roztopi, pilnując, by się nie przypaliła. Połącz ją ze zmiksowaną kaszą. Deser przełóż do pucharków. Podawaj z płatkami kokosowymi lub bitą śmietaną.

Reklama

• 5 minut • dla 4 osób • cena 7,5 zł

Show
Więcej na temat:z | deser

Zobacz również

  • ● ok. 500 g świeżych, dojrzałych truskawek ● ok. 50 g cukru trzcinowego ● 2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej ● szklanka kremówki + cukier puder . więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.