Reklama
  • Piątek, 29 stycznia 2016 (14:05)

    Zdrowy deser czekoladowy z kaszą

• 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej • garść migdałów • 4 daktyle lub syrop daktylowy • pół tabliczki gorzkiej czekolady • 3 łyżki oleju kokosowego lub masła

Migdały i daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na godzinę. Migdały obierz ze skórki i zblenduj wraz z daktylami i ugotowaną kaszą jaglaną. Powinna powstać gładka masa. W garnuszku rozgrzej tłuszcz i dodaj kawałki gorzkiej czekolady. Poczekaj aż się roztopi, pilnując, by się nie przypaliła. Połącz ją ze zmiksowaną kaszą. Deser przełóż do pucharków. Podawaj z płatkami kokosowymi lub bitą śmietaną.

Reklama

• 5 minut • dla 4 osób • cena 7,5 zł

Show
Więcej na temat:z | deser

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.