Reklama
  • Czwartek, 11 lutego 2016 (11:05)

    Włoski deser z kokosem i mandarynkami

Składniki na 4 porcje: 25 dag serka mascarpone, 1 kubeczek śmietanki 36 proc., 1 puszka mandarynek w syropie, 2 wafelki kokosowe w białej czekoladzie, 4 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżeczki kakao.

1 Żółtka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać porcjami śmietankę i mascarpone. Do dobrze ubitego kremu wsypać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.

Reklama

2 Mandarynki osączyć z syropu, pokroić. Wafelki rozkruszyć. Na warstwie kremu rozsypać wafelki, rozłożyć owoce, przykryć warstwą kremu, wierzch obsypać przesianym przez sitko kakao, schłodzić.

3 Z niewykorzystanych białek jaj można zrobić małe bezy. Ubić białka na sztywno z 1 szklanką drobnego cukru, wyciskać małe krążki, piec ok. 80 minut w temp. 100ºC.

Przygotowanie: ok. 30 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.