Reklama
  • Czwartek, 29 sierpnia 2013 (08:05)

    Włoska panna cotta

Składniki: 30 dag jogurtu naturalnego gęstego, 300 ml śmietanki 36 proc., 2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, tabliczka czekolady, cukierki-karmelki do ozdoby.

Przygotowanie 25 minut. Porcja 350 kcal. Koszt porcji ok. 4 zł . Przepis na 4 porcje.

Reklama

1. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Śmietankę kremówkę podgrzej z cukrem. Dodaj rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszaj, żeby nie było grudek. Gdy masa przestygnie, dołóż jogurt naturalny. Wymieszaj.

2. Przełóż do opłukanych zimną wodą filiżanek i odstaw do lodówki, by deser całkowicie zastygł.

3. Wyjmij z filiżanek, udekoruj rozpuszczoną czekoladą i karmelkami.

Więcej na temat:panna cotta | panna

Zobacz również

  • Składniki: 6 większych jabłek, masło 35 dag orzechów włoskich, 2 łyżki rodzynek, 2-3 łyżki chudego białego sera, cukier, 3 łyżki żurawiny ze słoika, 1 łyżeczka cynamonu, cukier puder więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.