Reklama
  • Czwartek, 29 sierpnia 2013 (08:05)

    Włoska panna cotta

Składniki: 30 dag jogurtu naturalnego gęstego, 300 ml śmietanki 36 proc., 2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, tabliczka czekolady, cukierki-karmelki do ozdoby.

Przygotowanie 25 minut. Porcja 350 kcal. Koszt porcji ok. 4 zł . Przepis na 4 porcje.

Reklama

1. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody. Śmietankę kremówkę podgrzej z cukrem. Dodaj rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszaj, żeby nie było grudek. Gdy masa przestygnie, dołóż jogurt naturalny. Wymieszaj.

2. Przełóż do opłukanych zimną wodą filiżanek i odstaw do lodówki, by deser całkowicie zastygł.

3. Wyjmij z filiżanek, udekoruj rozpuszczoną czekoladą i karmelkami.

Więcej na temat:panna cotta | panna

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.