Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:06)

    Wiśniowe tiramisu

Składniki: 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. serka mascarpone, 4-5 łyżek cukru pudru, po pół szklanki wiśni z kompotu i naparu kawy, 1 op. biszkoptów, amaretto, kakao, mięta

1. Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj serek mascarpone oraz cukier puder. Wiśnie osącz. Do naparu kawy dodaj 20 ml likieru amaretto (lub kilka kropli olejku migdałowego). Przygotuj cztery szklane pucharki.

Reklama

2. Na dnie każdego pucharka rozłóż warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Na nich umieść połowę wiśni oraz masy serowej, znów warstwę biszkoptów, wiśni i masy. Wierzch posyp gorzkim kakao, ozdób miętą.

6 porcji, czas ok. 15 min; porcja – 390 kcal, cena 2,20 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 330 ml kremówki 30 proc., 100 ml tłustego mleka, 5-6 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 1 dojrzałe mango, listki melisy cytrynowej lub mięty do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.