Reklama
  • Środa, 5 kwietnia 2017 (13:06)

    Wiśniowe tiramisu

Składniki: 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. serka mascarpone, 4-5 łyżek cukru pudru, po pół szklanki wiśni z kompotu i naparu kawy, 1 op. biszkoptów, amaretto, kakao, mięta

1. Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj serek mascarpone oraz cukier puder. Wiśnie osącz. Do naparu kawy dodaj 20 ml likieru amaretto (lub kilka kropli olejku migdałowego). Przygotuj cztery szklane pucharki.

Reklama

2. Na dnie każdego pucharka rozłóż warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Na nich umieść połowę wiśni oraz masy serowej, znów warstwę biszkoptów, wiśni i masy. Wierzch posyp gorzkim kakao, ozdób miętą.

6 porcji, czas ok. 15 min; porcja – 390 kcal, cena 2,20 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: Po 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i cukru kryształu, 20 ml likieru amaretto, 40 dag kremówki 36 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 2 opakowania serka mascarpone (po 25 dag), 1 dojrzałe... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.