Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (11:05)

    Twarożek z pomarańczami

Składniki: ● 1 kg tłustego, niekwaśnego twarogu ● 25 dag cukru ● 5 żółtek ● 20 dag masła ● 1 szklanka śmietany kremówki ● 1/2 szklanki dżemu pomarańczowego ● 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej ● 10 dag rodzynek ● 10 dag obranych i posiekanych migdałów ● 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego ● pomarańcze

1. Twaróg zmiel i przetrzyj przez sito. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj śmietanę. Masę podgrzewaj na malutkim ogniu, cały czas mieszając i nie dopuszczając do wrzenia.

Reklama

2. Ostudź. Dodaj miękkie masło, przetarty ser, dżem, posiekaną skórkę, umyte i osączone rodzynki i aromat. Masę zmiksuj. Włóż do miseczek i wstaw do lodówki na 12 godzin. Udekoruj cząstkami pomarańczy.

Takie jest życie
Więcej na temat:pomarańcze

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: 200 g masła lub margaryny, 150 g ciemnej czekolady, 2 jajka, 115 g cukru pudru, 75 g kakao, 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub aromat waniliowy, 4 łyżki mleka lub rumu,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.