Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (11:05)

    Twarożek z pomarańczami

Składniki: ● 1 kg tłustego, niekwaśnego twarogu ● 25 dag cukru ● 5 żółtek ● 20 dag masła ● 1 szklanka śmietany kremówki ● 1/2 szklanki dżemu pomarańczowego ● 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej ● 10 dag rodzynek ● 10 dag obranych i posiekanych migdałów ● 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego ● pomarańcze

1. Twaróg zmiel i przetrzyj przez sito. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj śmietanę. Masę podgrzewaj na malutkim ogniu, cały czas mieszając i nie dopuszczając do wrzenia.

Reklama

2. Ostudź. Dodaj miękkie masło, przetarty ser, dżem, posiekaną skórkę, umyte i osączone rodzynki i aromat. Masę zmiksuj. Włóż do miseczek i wstaw do lodówki na 12 godzin. Udekoruj cząstkami pomarańczy.

Takie jest życie
Więcej na temat:pomarańcze

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.