Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (14:00)

    Torcik malinowy z makaronem

Składniki na 6 porcji: ● 60 dag białego sera ● 2 łyżki sera mascarpone ● 2 jajka ● 10 dag makaronu rurki ● 1,5 szklanki zmiksowanych malin ● cukier waniliowy ● 4 łyżki cukru białego ● 6 łyżeczek żelatyny ● 1/3 szklanki wody 6 ● bezy do dekoracji.

❶ Ugotowany makaron ułóż na dnie tortownicy.

❷ Ser biały zmiel, po czym wymieszaj go z mascarpone i cukrem waniliowym.

Reklama

❸ Cztery łyżeczki żelatyny rozpuść w letniej wodzie.

❹ Jajka ubij na parze z trzema łyżkami cukru. Dodaj do masy serowej i wymieszaj z żelatyną. Całość wylej na makaron.

❺ Maliny podgrzej i połącz z resztą żelatyny. Dosłodź do smaku.

❻ Ostudzony mus wylej na warstwę serową, a następnie wstaw do lodówki.

❼ Przed podaniem udekoruj torcik bezami.

Telemax
Więcej na temat:torcik | jaja | ser | maliny | cztery | makaron

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.