Reklama
  • Czwartek, 5 grudnia 2013 (12:00)

    Tiramisu: Włoski deser kawowy

Składniki: • pół kg serka śmietankowego • 5 żółtek • 1 szklanka cukru pudru • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów • 2 szklanki kawy • 4 łyżki kakao • 1 łyżka miodu • 1 płaska łyżeczka cynamonu • 50 ml likieru amaretto

Przygotowanie: Do gorącej kawy wsyp cynamon i wlej likier amaretto. Wymieszaj i ostudź.

Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodaj twaróg połączony z miodem.

Reklama

Biszkopty zanurz w kawie, ułóż na dnie foremki i oprósz połową kakao. Rozsmaruj na nich masę serową i przykryj okrągłymi biszkoptami, również nasączonymi kawą.

Deser podawaj schłodzony, posypany resztą kakao.

Kurier TV
Więcej na temat:deser | Tiramisu | desery

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.