Reklama
  • Czwartek, 5 grudnia 2013 (12:00)

    Tiramisu: Włoski deser kawowy

Składniki: • pół kg serka śmietankowego • 5 żółtek • 1 szklanka cukru pudru • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów • 2 szklanki kawy • 4 łyżki kakao • 1 łyżka miodu • 1 płaska łyżeczka cynamonu • 50 ml likieru amaretto

Przygotowanie: Do gorącej kawy wsyp cynamon i wlej likier amaretto. Wymieszaj i ostudź.

Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodaj twaróg połączony z miodem.

Reklama

Biszkopty zanurz w kawie, ułóż na dnie foremki i oprósz połową kakao. Rozsmaruj na nich masę serową i przykryj okrągłymi biszkoptami, również nasączonymi kawą.

Deser podawaj schłodzony, posypany resztą kakao.

Kurier TV
Więcej na temat:deser | Tiramisu | desery

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 szklanka cukru kryształu, 2 łyżeczki proszku do pieczenia , 10 dag masła, 1 szklanka mleka, 1 jajko, 400 ml kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 1 szklanka jagód,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.