Reklama
  • Czwartek, 19 stycznia (10:00)

    Tiramisu bez jajek

Składniki: 500 g serka mascarpone, 40 g miodu , 2 filiżanki zimnej kawy, 200 g podłużnych biszkoptów, 1 łyżka kakao , 1 kieliszek likieru migdałowego, 250 ml śmietany 30% .

Reklama

Przygotowanie:

Wystudzoną kawę wymieszaj z likierem i namocz biszkopty.

Serek zmiksuj z miodem i śmietaną na gładką masę.

Jedną warstwę biszkoptów ułóż na dnie naczynia, w którym podasz tiramisu. Przykryj je warstwą kremu i nasączonych biszkoptów. I kolejna warstwa kre mu.

Ostatnią warstwę nałóż przy pomocy rękawa cukierniczego. Wierzch oprósz kakao i wstaw tiramisu do lodówki. Po około 3 godzinach będzie gotowe.

Tele Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.