Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca 2016 (13:05)

    Tęczowa galaretka

Składniki: opakowanie czerwonej galaretki , opakowanie niebieskiej galaretki, 20 dag serka waniliowego albo typu mascarpone.

1. Czerwoną galaretkę rozpuść w nieco mniejszej ilości gorącej wody, niż to zalecono w instrukcji. Połowę rozlej do foremek, wstaw do lodówki. Resztę wymieszaj z połową serka. Wyłóż na zastygniętą galaretkę.

Reklama

2. Tak samo postępuj z galaretką niebieską i resztą serka. Na koniec wstaw serduszka do lodówki i dobrze schłodź. Wyłóż na talerzyki.

Możesz je udekorować bitą śmietaną. Ponieważ ten deser trudno ładnie pokroić, najlepiej od razu zrobić pojedyncze porcyjki.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:galaretka | galaretki

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.