Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca 2016 (13:05)

    Tęczowa galaretka

Składniki: opakowanie czerwonej galaretki , opakowanie niebieskiej galaretki, 20 dag serka waniliowego albo typu mascarpone.

1. Czerwoną galaretkę rozpuść w nieco mniejszej ilości gorącej wody, niż to zalecono w instrukcji. Połowę rozlej do foremek, wstaw do lodówki. Resztę wymieszaj z połową serka. Wyłóż na zastygniętą galaretkę.

Reklama

2. Tak samo postępuj z galaretką niebieską i resztą serka. Na koniec wstaw serduszka do lodówki i dobrze schłodź. Wyłóż na talerzyki.

Możesz je udekorować bitą śmietaną. Ponieważ ten deser trudno ładnie pokroić, najlepiej od razu zrobić pojedyncze porcyjki.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:galaretka | galaretki

Zobacz również

  • Składniki: 330 ml kremówki 30 proc., 100 ml tłustego mleka, 5-6 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 1 dojrzałe mango, listki melisy cytrynowej lub mięty do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.