Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca 2016 (13:05)

    Tęczowa galaretka

Składniki: opakowanie czerwonej galaretki , opakowanie niebieskiej galaretki, 20 dag serka waniliowego albo typu mascarpone.

1. Czerwoną galaretkę rozpuść w nieco mniejszej ilości gorącej wody, niż to zalecono w instrukcji. Połowę rozlej do foremek, wstaw do lodówki. Resztę wymieszaj z połową serka. Wyłóż na zastygniętą galaretkę.

Reklama

2. Tak samo postępuj z galaretką niebieską i resztą serka. Na koniec wstaw serduszka do lodówki i dobrze schłodź. Wyłóż na talerzyki.

Możesz je udekorować bitą śmietaną. Ponieważ ten deser trudno ładnie pokroić, najlepiej od razu zrobić pojedyncze porcyjki.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:galaretka | galaretki

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: 200 g masła lub margaryny, 150 g ciemnej czekolady, 2 jajka, 115 g cukru pudru, 75 g kakao, 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub aromat waniliowy, 4 łyżki mleka lub rumu,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.