Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Suflet z malinami

SKŁADNIKI (2 porcje): ● 60 g masła ● 60 g gorzkiej czekolady ● 60 g białego cukru ● 2 jajka ● 25 g mąki pszennej ● maliny do dekoracji.

1 Jajka umyj, sparz wrzątkiem i osusz. Masło pokrój na kawałki, włóż do rondelka i dodaj połamaną na cząstki czekoladę. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż masa będzie jednolita.

2 Ubij jajka z cukrem, aż się spienią. Ciągle mieszając, powoli wlewaj do nich masę czekoladową. Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Reklama

3 Żaroodporne foremki wypełnij masą, zostawiając pół centymetra odstępu od brzegu. Wstaw do nagrzanego do 180˚C piekarnika i piecz 15 min. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w naczyniu albo ostrożnie wyłóż na talerzyk. Udekoruj malinami i podawaj od razu.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.