Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Suflet z malinami

SKŁADNIKI (2 porcje): ● 60 g masła ● 60 g gorzkiej czekolady ● 60 g białego cukru ● 2 jajka ● 25 g mąki pszennej ● maliny do dekoracji.

1 Jajka umyj, sparz wrzątkiem i osusz. Masło pokrój na kawałki, włóż do rondelka i dodaj połamaną na cząstki czekoladę. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż masa będzie jednolita.

2 Ubij jajka z cukrem, aż się spienią. Ciągle mieszając, powoli wlewaj do nich masę czekoladową. Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Reklama

3 Żaroodporne foremki wypełnij masą, zostawiając pół centymetra odstępu od brzegu. Wstaw do nagrzanego do 180˚C piekarnika i piecz 15 min. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w naczyniu albo ostrożnie wyłóż na talerzyk. Udekoruj malinami i podawaj od razu.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.