Reklama
  • Wtorek, 13 sierpnia 2013 (10:00)

    Ryż z malinami pod pierzynką

Składniki na 4 porcje: 10 dag ryżu, 1/2 litra mleka, 2 jajka, 25 dag malin, 2 jajka, 3 białka, 1 łyżka soku cytrynowego, 1/4 kostki masła, 1 szklanka cukru

Przygotowanie: Mleko zagotować z łyżką cukru. Wsypać ryż, gotować 20 minut, przestudzić. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru. Dodać żółtka i dalej ucierać.

Reklama

Masę połączyć z ryżem. Białka z 2 jajek ubić z 2 łyżkami cukru i połączyć z ryżem. Na dno natłuszczonej formy żaroodpornej wsypać maliny, na nie wyłożyć ryż.

Piec w piekarniku (200ºC) ok. 30 minut. Przed końcem pieczenia ubić 3 białka z pozostałym cukrem i wyłożyć na ryż. Piec do zrumienienia.

Twoje Imperium
Więcej na temat:mleko | piec | z | ryż | P.O.D. | maliny

Zobacz również

  • Składniki: 2 jaja, cytryna, po 10 dag masła, cukru pudru i orzechów laskowych, 12 dag mąki, 15 dag sera, 15 dag białej czekolady, 10 dag mlecznej czekolady, 10 wafli do lodów, posypka, wiśnie kand. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.