Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Rurki z kremem

Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty

1. Maliny lub inne mrożone owoce rozgnieć, wsyp proszek budyniowy i mieszając, zagotuj. Odstaw do wystygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj mus malinowy i miksuj do powstania konsystencji kremu.

2. Ciasto francuskie pokrój w paski. Nawijaj spiralnie na foremki do rurek. Smaruj je roztrzepanym jajkiem, posyp wierzch cukrem. Piecz 15 minut w temp. 200°C. Rurki zdejmij z foremek i napełnij kremem.

Reklama

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. serka mascarpone, 4-5 łyżek cukru pudru, po pół szklanki wiśni z kompotu i naparu kawy, 1 op. biszkoptów, amaretto, kakao, mięta więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.