Reklama
  • Piątek, 26 lipca 2013 (08:00)

    Rożki na słodko

Składniki: ● 25 dag makaronu lasagne ● 50 dag tłustego twarogu ● 15 dag kremówki ● 1/2 szklanki mleka ● cukier do smaku ● owoce, listki mięty lub melisy do dekoracji ● szczypta soli

Twaróg wymieszaj z kremówką, dodaj mleko. Następnie dosyp cukier (do smaku) i całość utrzyj na gładką masę.

Reklama

Jeśli lubisz smak cynamonu, masę serową możesz doprawić szczyptą tej przyprawy. Gotową masę wstaw na kilka minut lodówki.

Makaron lasagne ugotuj al dente. Następnie osącz z wody i ostudź, po czym połóż na folii aluminiowej.

Zwiń je w zgrabne rożki i napełnij schłodzonym, serowo-śmietanowym farszem (możesz użyć szprycy). Udekoruj owocami i listkami ziół.

Świat kobiety
Więcej na temat:makaron

Zobacz również

  • Składniki: 1 l mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 11 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki kakao, 3 banany, sok z połowy cytryny, 1 op. małych biszkoptów, 10 dag lodów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.