Reklama
  • Poniedziałek, 7 marca (08:01)

    Romantyczny deser

Składniki • 2 duże czerwone jabłka • 10 jasnych winogron • duża garść orzechów włoskich • łyżka płatków migdałowych • cynamon • kardamon • 2 łyżki likieru orzechowego; lukier: • białko jajka • cukier puder

1. Jabłka umyj, wytrzyj. Odkrój górę (czapkę) i wydrąż po bokach ozdobny wzorek. Wnętrze potnij na małe kawałki

Reklama

2. Winogrona pokrój na mniejsze części, usuń pestki. Orzechy włoskie pokrusz, płatki migdałowe rozgnieć w moździerzu. Składniki połącz. Posyp odrobiną cynamonu i zmielonym kardamonem.

3. Całość polej likierem orzechowym i wymieszaj. Umieść sałatkę w wydrążonych jabłkach.

4. Białko jajka ubij na gęstą pianę (sprawdź, czy jest gotowa, odwracając naczynie). Wymieszaj ją na gładką masę z cukrem pudrem.

5. Gotowym lukrem zrób napis na jabłkach.

Czas: 20min. 1 porcja = 180 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:deser

Zobacz również

  • Składniki (8 porcji): ● 8 sporych jabłek z ogonkami ● 100 g orzechów włoskich ● 50 g rodzynek ● 100 g migdałów w płatkach ● 6-8 łyżek miodu ● cynamon. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.