Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (11:05)

    Ptasie mleczko z galaretką

Składniki na 6 porcji: ● 6 jaj ● 3 łyżki kakao ● szkl. śmietany ● 9 łyżek cukru ● cukier waniliowy ● 8 łyżeczek żelatyny ● czerwona galaretka

1. Żelatynę rozpuść w pół litra wody. Rozlej na 3 części.

Reklama

2. Kolor I: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.

3. Kolor II: tak samo, jak w kolorze I, dodając 3 łyżki kakao.

4. Kolor III: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodając pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.

5. Na spód blaszki wylej masę I i odczekaj, aż zgęstnieje. Po chwili nałóż masę II i III.

6. Na sam wierzch wylej stygnącą galaretkę. Deser schłodź.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.