Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Ptasie mleczko z galaretką

Składniki na 6 porcji: ● 6 jaj ● 3 łyżki kakao ● szkl. śmietany ● 9 łyżek cukru ● cukier waniliowy ● 8 łyżeczek żelatyny ● czerwona galaretka

1. Żelatynę rozpuść w pół litra wody. Rozlej na 3 części.

Reklama

2. Kolor I: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.

3. Kolor II: tak samo, jak w kolorze I, dodając 3 łyżki kakao.

4. Kolor III: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodając pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.

5. Na spód blaszki wylej masę I i odczekaj, aż zgęstnieje. Po chwili nałóż masę II i III.

6. Na sam wierzch wylej stygnącą galaretkę. Deser schłodź.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.