Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Ptasie mleczko z galaretką

Składniki na 6 porcji: ● 6 jaj ● 3 łyżki kakao ● szkl. śmietany ● 9 łyżek cukru ● cukier waniliowy ● 8 łyżeczek żelatyny ● czerwona galaretka

1. Żelatynę rozpuść w pół litra wody. Rozlej na 3 części.

Reklama

2. Kolor I: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.

3. Kolor II: tak samo, jak w kolorze I, dodając 3 łyżki kakao.

4. Kolor III: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodając pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.

5. Na spód blaszki wylej masę I i odczekaj, aż zgęstnieje. Po chwili nałóż masę II i III.

6. Na sam wierzch wylej stygnącą galaretkę. Deser schłodź.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. serka mascarpone, 4-5 łyżek cukru pudru, po pół szklanki wiśni z kompotu i naparu kawy, 1 op. biszkoptów, amaretto, kakao, mięta więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.