Reklama
  • Piątek, 6 lutego 2015 (13:05)

    Przepis na owoce w ananasie

Składniki: 2 świeże ananasy, 2-3 duże jabłka, 4 dojrzałe kiwi, 2 banany, pomarańcza, 2 brzoskwinie, po 15 dag jasnych i ciemnych winogron, rodzynki, 2 łyżki miodu płynnego, 1/4 szklanki przegotowanej wody, sok wyciśnięty z jednej cytryny, świeża melisa do dekoracji

1. Ananasy kroję wzdłuż na pół. Wydrążam miąższ, kroję w kostkę. Przy skórce zostawiam około 1,5 cm miąższu. Jabłka kroję w ćwiartki, potem w cienkie plasterki.

Reklama

2.Kiwi i banany obieram ze skóry, kroję w talarki.Winogrona myję, osuszam, odrywam. Większe kulki kroję na pół.

Brzoskwinie myję, kroję na pół, usuwam pestki i miąższ kroję na cząstki. Pomarańczę obieram, kroję na plastry. Jeśli błony są grube, dzielę pomarańczę na cząstki i usuwam błony.

3. Jabłka i banany skrapiam sokiem z cytryny. Owoce łączę, dodaję rodzynki. Wodę mieszam z miodem.

Sosem polewam owoce, mieszam. Sałatką wypełniam połówki ananasa. Dekoruję melisą.

Przygotowanie 30 min

Porcja 220 kcal

Koszt porcji 4 zł

Przepis na 4 porcje

Więcej na temat:przepis | koszt | na | winogrona | ananas | przepisy

Zobacz również

  • Składniki: 2 jaja, cytryna, po 10 dag masła, cukru pudru i orzechów laskowych, 12 dag mąki, 15 dag sera, 15 dag białej czekolady, 10 dag mlecznej czekolady, 10 wafli do lodów, posypka, wiśnie kand. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.