Reklama
  • Piątek, 6 lutego 2015 (13:05)

    Przepis na owoce w ananasie

Składniki: 2 świeże ananasy, 2-3 duże jabłka, 4 dojrzałe kiwi, 2 banany, pomarańcza, 2 brzoskwinie, po 15 dag jasnych i ciemnych winogron, rodzynki, 2 łyżki miodu płynnego, 1/4 szklanki przegotowanej wody, sok wyciśnięty z jednej cytryny, świeża melisa do dekoracji

1. Ananasy kroję wzdłuż na pół. Wydrążam miąższ, kroję w kostkę. Przy skórce zostawiam około 1,5 cm miąższu. Jabłka kroję w ćwiartki, potem w cienkie plasterki.

Reklama

2.Kiwi i banany obieram ze skóry, kroję w talarki.Winogrona myję, osuszam, odrywam. Większe kulki kroję na pół.

Brzoskwinie myję, kroję na pół, usuwam pestki i miąższ kroję na cząstki. Pomarańczę obieram, kroję na plastry. Jeśli błony są grube, dzielę pomarańczę na cząstki i usuwam błony.

3. Jabłka i banany skrapiam sokiem z cytryny. Owoce łączę, dodaję rodzynki. Wodę mieszam z miodem.

Sosem polewam owoce, mieszam. Sałatką wypełniam połówki ananasa. Dekoruję melisą.

Przygotowanie 30 min

Porcja 220 kcal

Koszt porcji 4 zł

Przepis na 4 porcje

Więcej na temat:przepis | koszt | na | winogrona | ananas | przepisy

Zobacz również

  • Składniki: 1 l mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 11 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki kakao, 3 banany, sok z połowy cytryny, 1 op. małych biszkoptów, 10 dag lodów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.