Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (14:00)

    Pralinki

SKŁADNIKI na 25 porcji

Kulki: 25 dag serka mascarpone • 2 łyżki kakao • 15 dag gorzkiej czekolady • szklanka zmielonych migdałów. Polewa: 10 dag białej czekolady • 10 dag gorzkiej czekolady • 2 łyżki oleju • 2 łyżki wiórków kokosowych • perełki, gwiazdki i posypka czekoladowa.

1 Czekoladę rozpuść w garnku, odstaw do przestudzenia. Ser miksuj przez chwilę, aż będzie puszysty. Do czekolady i sera dodaj kakao, zmiksuj. Dodaj migdały, wymieszaj. Masę włóż do miski, wstaw do lodówki na 2 godziny.

Reklama

2 Z zimnej masy uformuj kulki. Czekolady rozpuść w osobnych garnkach z dodatkiem oleju. Połowę kul zanurzaj w ciemnej czekoladzie, drugą połowę w białej.

Układaj je na papierze, część posyp wiórkami, resztę perełkami i gwiazdkami. Wstaw do lodówki.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:pralinki | as` | As | UK | UK | czekolady | pralinka

Zobacz również

  • Składniki na 20 porcji: 400 ml śmietany 30 proc., 2 białka, 10 łyżek cukru, 50 ml wody, 500 g świeżych truskawek. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.