Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Placki z dyni

Składniki (4 porcje): ● 600 g obranej dyni ● szklanka mąki ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej ● 80 ml gęstej śmietany ● łyżeczka proszku do pieczenia ● olej do smażenia.

1 Dynię umyj, obierz i usuń z niej pestki. Rozdrobnij w malakserze na jednolitą masę lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

2 Przełóż do miski, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, śmietanę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.

Reklama

3 Na patelni rozgrzej olej i smaż nieduże placki na złoty kolor z obu stron. Układaj na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

4 Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 18 dag czeko ladowych ciastek, 10 dag masła, 3 banany, rum,18 dag czekolady, 3 jajka, 50 dag twarogu, 5 dag cukru, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 100... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.