Reklama
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Panna cotta z whisky

Składniki na 4 porcje: ● 2 puszki mleka kokosowego ● 100 ml kawy ● 4 łyżki cukru trzcinowego ● pół laski wanilii ● 3/4 łyżeczki agaru (rodzaj żelatyny) ● sól; SOS: ● 4 łyżki cukru brązowego ● 2 łyżki whisky ● pół łyżeczki sosu sojowego ● po pół gwiazdki anyżu i laski cynamonu ● po 4 goździki i ziarna kolendry ● 4 łyżki mocnej kawy.

1. Z laski wanilii usuń ziarna.

Reklama

2. Gęstą część mleka kokosowego wymieszaj z kawą, cukrem, laską wanilii, agarem i szczyptą soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj 2 minuty. Przelej płyn do pucharków i schłodź.

3. Na patelni rozpuść cukier, dodaj whisky, sos sojowy i wszystkie przyprawy. Gotuj 3 minuty i dolej kawę.

4. Gotowy deser polej sosem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.