Reklama
  • Piątek, 26 lutego (10:06)

    Owocowy deser w pucharkach

Składniki: 15 dag suszonych moreli, 10 dag mig dałów, imbir, miód, cynamon, 500 ml soku pomarańczowego, cytryna, 1 czerwone jabłko, 2 kiwi, 1 banan, pół różowego grejpfruta, winogrona, 2 pomarańcze, około 10 kulek winogronowych, mięta lub melisa do ozdoby

1. Morele pokrój. Dodaj migdały, po szczypcie imbiru i cynamonu oraz łyżkę miodu, wymieszaj. Zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrój na kawałki, obrany banan w plasterki. Owoce skrop sokiem z cytryny.

2. Kiwi obierz, pokrój. Pozostałe cytrusy po dziel na cząstki. Prze- krój na połówki kilka winogron. Wszystkie przygotowane owoce wymieszaj z morelami i migdałami z sokiem. Rozłóż do pucharków.

Reklama

Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.

Świat kobiety
Więcej na temat:deser

Zobacz również

  • Składniki: 200 g malin, 2 łyżki cukru, jabłko, obrane. Kruszonka: 1/4 szklanki mąki, 25 g masła, szczypta soli, łyżka cukru. Sos waniliowy: 2 żółtka, 1/2 szklanki mleka, łyżeczka esencji... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.