Reklama
  • Piątek, 26 lutego 2016 (10:06)

    Owocowy deser w pucharkach

Składniki: 15 dag suszonych moreli, 10 dag mig dałów, imbir, miód, cynamon, 500 ml soku pomarańczowego, cytryna, 1 czerwone jabłko, 2 kiwi, 1 banan, pół różowego grejpfruta, winogrona, 2 pomarańcze, około 10 kulek winogronowych, mięta lub melisa do ozdoby

1. Morele pokrój. Dodaj migdały, po szczypcie imbiru i cynamonu oraz łyżkę miodu, wymieszaj. Zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrój na kawałki, obrany banan w plasterki. Owoce skrop sokiem z cytryny.

2. Kiwi obierz, pokrój. Pozostałe cytrusy po dziel na cząstki. Prze- krój na połówki kilka winogron. Wszystkie przygotowane owoce wymieszaj z morelami i migdałami z sokiem. Rozłóż do pucharków.

Reklama

Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.

Świat kobiety
Więcej na temat:deser

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.