Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Nadziewane jabłka

Składniki (8 porcji): ● 8 sporych jabłek z ogonkami ● 100 g orzechów włoskich ● 50 g rodzynek ● 100 g migdałów w płatkach ● 6-8 łyżek miodu ● cynamon.

1 Jabłka dokładnie umyj i odkrój „czapeczki”. Usuń gniazda nasienne. Powinny zostać 2-cm ścianki.

2 Orzechy włoskie posiekaj. Dodaj rodzynki, migdały, cynamon, miód i wszystko wymieszaj.

Reklama

3 Napełnij jabłka nadzieniem, przykryj czapeczkami i wstaw do naczynia żaroodpornego. Na dno wylej wodę (ok. 2 cm), aby owoce nie popękały.

Piecz w 180ºC przez 35-40 min, aż jabłka staną się zupełnie miękkie.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.