Reklama
  • Wtorek, 26 października 2010 (15:06)

    Kremówka papieska

Przygotujesz ją bez trudu.

Zdjęcie

/Smacznego
/Smacznego

Smacznego:

- 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego,
- 0,5 opakowania budyniu waniliowego,
- 0,5 kostki ciepłego masła,
- 150 ml. śmietany kremówki,
- 1 łyżka cukru pudru,
- 1 śmietan-fix,
- 1 czubata łyżka cukru,

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować z dodatkiem cukru, schłodzić. Masło utrzeć na puch, dodawać do niego po łyżce budyniu, miksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana.
Czas przygotowania: 1 h.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.