Reklama
  • Wtorek, 26 października 2010 (15:06)

    Kremówka papieska

Przygotujesz ją bez trudu.

Zdjęcie

/Smacznego
/Smacznego

Smacznego:

- 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego,
- 0,5 opakowania budyniu waniliowego,
- 0,5 kostki ciepłego masła,
- 150 ml. śmietany kremówki,
- 1 łyżka cukru pudru,
- 1 śmietan-fix,
- 1 czubata łyżka cukru,

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować z dodatkiem cukru, schłodzić. Masło utrzeć na puch, dodawać do niego po łyżce budyniu, miksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana.
Czas przygotowania: 1 h.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: Krem: ● 3 jajka ● 1 żółtko ● 300 g cukru pudru ● 100 g masła ● 4 cytryny Beza: ● 3 białka ● 180 g cukru pudru więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.