Reklama
  • Środa, 1 marca (10:00)

    Kokosowe ptasie mleczko

Składniki: ● duży jogurt naturalny typu greckiego ● szklanka mleka ● 2 czubate łyżki wiórków kokosowych ● 3 łyżki miodu ● 2 czubate łyżki żelatyny ● 2 dojrzałe kiwi

1. W kubku rozpuść żelatynę z 4 łyżkami ciepłej wody i odstaw do ostygnięcia.

2. Wiórki kokosowe praż na suchej patelni, aż uzyskają złoty kolor. Dodaj je do jogurtu wymieszanego z mlekiem i 2 łyżkami miodu.

Reklama

3. Dodaj do masy żelatynę i wymieszaj. Rozlej do miseczek i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby stężała.

4. Kiwi obierz ze skórki i zblenduj na mus z dodatkiem łyżki miodu. Przed podaniem na wierzch ptasiego mleczka wyłóż wartwę musu. Deser możesz posypać wiórkami gorzkiej czekolady.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.