Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (10:00)

    Kokosowe ptasie mleczko

Składniki: ● duży jogurt naturalny typu greckiego ● szklanka mleka ● 2 czubate łyżki wiórków kokosowych ● 3 łyżki miodu ● 2 czubate łyżki żelatyny ● 2 dojrzałe kiwi

1. W kubku rozpuść żelatynę z 4 łyżkami ciepłej wody i odstaw do ostygnięcia.

2. Wiórki kokosowe praż na suchej patelni, aż uzyskają złoty kolor. Dodaj je do jogurtu wymieszanego z mlekiem i 2 łyżkami miodu.

Reklama

3. Dodaj do masy żelatynę i wymieszaj. Rozlej do miseczek i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby stężała.

4. Kiwi obierz ze skórki i zblenduj na mus z dodatkiem łyżki miodu. Przed podaniem na wierzch ptasiego mleczka wyłóż wartwę musu. Deser możesz posypać wiórkami gorzkiej czekolady.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 18 dag czeko ladowych ciastek, 10 dag masła, 3 banany, rum,18 dag czekolady, 3 jajka, 50 dag twarogu, 5 dag cukru, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 100... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.