Reklama
  • Środa, 1 marca (10:00)

    Kokosowe ptasie mleczko

Składniki: ● duży jogurt naturalny typu greckiego ● szklanka mleka ● 2 czubate łyżki wiórków kokosowych ● 3 łyżki miodu ● 2 czubate łyżki żelatyny ● 2 dojrzałe kiwi

1. W kubku rozpuść żelatynę z 4 łyżkami ciepłej wody i odstaw do ostygnięcia.

2. Wiórki kokosowe praż na suchej patelni, aż uzyskają złoty kolor. Dodaj je do jogurtu wymieszanego z mlekiem i 2 łyżkami miodu.

Reklama

3. Dodaj do masy żelatynę i wymieszaj. Rozlej do miseczek i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby stężała.

4. Kiwi obierz ze skórki i zblenduj na mus z dodatkiem łyżki miodu. Przed podaniem na wierzch ptasiego mleczka wyłóż wartwę musu. Deser możesz posypać wiórkami gorzkiej czekolady.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.