Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Kisiel z czerwonych owoców

Składniki 4 porcje: ● 2 i 1/2 szklanki różnych owoców: malin, porzeczek, truskawek, wiśni ● 3 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej (lub więcej, jeżeli kisiel będzie zbyt rzadki)

1. Do rondelka wsyp owoce, zalej 2 i 1/2 szklanki wody, dodaj cukier i zagotuj. Gotuj około 2 minut.

2. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w pozostałej 1/2 szklanki zimnej wody i dodaj do wrzących owoców. Zagotuj i zdejmij z ognia.

Reklama

3. Jeśli konsystencja będzie zbyt rzadka, rozprowadź kolejną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w odrobinie zimnej wody, a następnie dodaj do kisielu, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 330 ml kremówki 30 proc., 100 ml tłustego mleka, 5-6 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 1 dojrzałe mango, listki melisy cytrynowej lub mięty do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.