Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Kisiel z czerwonych owoców

Składniki 4 porcje: ● 2 i 1/2 szklanki różnych owoców: malin, porzeczek, truskawek, wiśni ● 3 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej (lub więcej, jeżeli kisiel będzie zbyt rzadki)

1. Do rondelka wsyp owoce, zalej 2 i 1/2 szklanki wody, dodaj cukier i zagotuj. Gotuj około 2 minut.

2. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w pozostałej 1/2 szklanki zimnej wody i dodaj do wrzących owoców. Zagotuj i zdejmij z ognia.

Reklama

3. Jeśli konsystencja będzie zbyt rzadka, rozprowadź kolejną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w odrobinie zimnej wody, a następnie dodaj do kisielu, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.