Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Kisiel z czarnych jagód

Składniki (4 porcje): ● 2 szklanki jagód ● 2 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej ● kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny

1. W garnuszku wymieszaj jagody z cukrem, sokiem z cytryny i wodą (pozostaw 1/2 szklanki), a następnie zagotuj.

2. Do pozostałej wody dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj. Wlej do gotującej się wody z jagodami i dalej energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilkanaście sekund.

Reklama

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. serka mascarpone, 4-5 łyżek cukru pudru, po pół szklanki wiśni z kompotu i naparu kawy, 1 op. biszkoptów, amaretto, kakao, mięta więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.