Reklama
  • Czwartek, 29 października 2015 (13:05)

    Kisiel domowy

Duże słodkie jabłko, 30 ml zimnej wody, 30 ml wody przegotowanej, płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej, ewentualnie cukier albo miód do smaku.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Jabłko myję i obieram. Ścieram na tarce do placków (z dużymi oczkami).

2 Do jabłka (wraz z sokiem) wlewam zimną wodę i gotuję ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając.

Reklama

3 Przegotowaną, ostudzoną wodę mieszam z mąką, łączę z jabłkiem, gotuję jeszcze ok. 5 min. Kisiel rozlewam do miseczek.

Przygotowanie 20 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 2-3 porcje

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Paulina Jakubczak z Zawiercia

Więcej na temat:kisiel | koszt | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.