Reklama
  • Czwartek, 29 października 2015 (13:05)

    Kisiel domowy

Duże słodkie jabłko, 30 ml zimnej wody, 30 ml wody przegotowanej, płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej, ewentualnie cukier albo miód do smaku.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Jabłko myję i obieram. Ścieram na tarce do placków (z dużymi oczkami).

2 Do jabłka (wraz z sokiem) wlewam zimną wodę i gotuję ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając.

Reklama

3 Przegotowaną, ostudzoną wodę mieszam z mąką, łączę z jabłkiem, gotuję jeszcze ok. 5 min. Kisiel rozlewam do miseczek.

Przygotowanie 20 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 2-3 porcje

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Paulina Jakubczak z Zawiercia

Więcej na temat:kisiel | koszt | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka tłustego mleka, 1 laska wanilii (ewentualnie ekstrakt waniliowy), 1 łyżeczka żelatyny, 2 żółtka, 5 dag cukru, 1 szklanka kremówki 36 proc., skórka i sok z pomarańczy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.