Reklama
  • Piątek, 25 listopada 2016 (13:05)

    Jabłka pieczone

Składniki : 4-6 średniej wielkości jabłek, 4-6 łyżek suszonej żurawiny, 4-6 łyżek miodu,  cukier puder (wg uznania), winogrona (lub inne owoce do dekoracji)

1. Umyte, nieobrane jabłka nacinam od strony ogonka i wydrążam do połowy głębokości. Wstawiam do nagrzanego do 180ºC piekarnika.

Reklama

2. Gdy jabłka zmiękną, w otwory wkładam po łyżce namoczonej wcześniej żurawiny, polewam miodem. Piekę jeszcze ok. 10 minut. Podaje posypane pudrem, ozdobione owocami.

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.