Reklama
  • Piątek, 25 listopada 2016 (13:05)

    Jabłka pieczone

Składniki : 4-6 średniej wielkości jabłek, 4-6 łyżek suszonej żurawiny, 4-6 łyżek miodu,  cukier puder (wg uznania), winogrona (lub inne owoce do dekoracji)

1. Umyte, nieobrane jabłka nacinam od strony ogonka i wydrążam do połowy głębokości. Wstawiam do nagrzanego do 180ºC piekarnika.

Reklama

2. Gdy jabłka zmiękną, w otwory wkładam po łyżce namoczonej wcześniej żurawiny, polewam miodem. Piekę jeszcze ok. 10 minut. Podaje posypane pudrem, ozdobione owocami.

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: 200 g masła lub margaryny, 150 g ciemnej czekolady, 2 jajka, 115 g cukru pudru, 75 g kakao, 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub aromat waniliowy, 4 łyżki mleka lub rumu,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.