Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Gruszki z żurawiną

Składniki: 4 gruszki, szklanka wina deserowego, 2 łyżki cukru brązowego, sok z cytryny, cynamon, 2 łyżeczki rumu, miód, konfitura żurawinowa, łyżeczka goździków.

Owoce obierz, wydrąż gniazda i zetnij lekko podstawę. Natrzyj sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Do wysokiego rondelka wlej wino, rum i szklankę wody. Dodaj goździki, cukier brązowy, cynamon i całość zagotuj. Włóż owoce i gotuj 10 minut. Ostudź i napełnij konfiturą. Polej miodem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.