Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Gruszki z żurawiną

Składniki: 4 gruszki, szklanka wina deserowego, 2 łyżki cukru brązowego, sok z cytryny, cynamon, 2 łyżeczki rumu, miód, konfitura żurawinowa, łyżeczka goździków.

Owoce obierz, wydrąż gniazda i zetnij lekko podstawę. Natrzyj sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Do wysokiego rondelka wlej wino, rum i szklankę wody. Dodaj goździki, cukier brązowy, cynamon i całość zagotuj. Włóż owoce i gotuj 10 minut. Ostudź i napełnij konfiturą. Polej miodem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.