Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Gruszki z żurawiną

Składniki: 4 gruszki, szklanka wina deserowego, 2 łyżki cukru brązowego, sok z cytryny, cynamon, 2 łyżeczki rumu, miód, konfitura żurawinowa, łyżeczka goździków.

Owoce obierz, wydrąż gniazda i zetnij lekko podstawę. Natrzyj sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Do wysokiego rondelka wlej wino, rum i szklankę wody. Dodaj goździki, cukier brązowy, cynamon i całość zagotuj. Włóż owoce i gotuj 10 minut. Ostudź i napełnij konfiturą. Polej miodem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 200 ml kremówki 36 proc., 1 op. serka mascarpone, 4-5 łyżek cukru pudru, po pół szklanki wiśni z kompotu i naparu kawy, 1 op. biszkoptów, amaretto, kakao, mięta więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.