Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Gruszki w syropie z lodami

Składniki na 8 porcji: ● 4 gruszki ● pół litra soku wiśniowego ● 20 dag owoców jagodowych ● 8 łyżek cukru ● szczypta cynamonu ● 8 kulek lodów waniliowych.

1. Sok zagotuj z cukrem oraz cynamonem.

2. Wrzuć obrane i wydrążone połówki gruszek.

Reklama

3. Gotuj 10 minut. Owoce wyjmij, a syrop gotuj jeszcze około godziny.

4. Na koniec zanurz w nim owoce jagodowe i polej gruszki.

5. Ciepły deser podawaj z lodami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.