Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Gruszki w syropie z lodami

Składniki na 8 porcji: ● 4 gruszki ● pół litra soku wiśniowego ● 20 dag owoców jagodowych ● 8 łyżek cukru ● szczypta cynamonu ● 8 kulek lodów waniliowych.

1. Sok zagotuj z cukrem oraz cynamonem.

2. Wrzuć obrane i wydrążone połówki gruszek.

Reklama

3. Gotuj 10 minut. Owoce wyjmij, a syrop gotuj jeszcze około godziny.

4. Na koniec zanurz w nim owoce jagodowe i polej gruszki.

5. Ciepły deser podawaj z lodami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.