Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Gruszki w syropie z lodami

Składniki na 8 porcji: ● 4 gruszki ● pół litra soku wiśniowego ● 20 dag owoców jagodowych ● 8 łyżek cukru ● szczypta cynamonu ● 8 kulek lodów waniliowych.

1. Sok zagotuj z cukrem oraz cynamonem.

2. Wrzuć obrane i wydrążone połówki gruszek.

Reklama

3. Gotuj 10 minut. Owoce wyjmij, a syrop gotuj jeszcze około godziny.

4. Na koniec zanurz w nim owoce jagodowe i polej gruszki.

5. Ciepły deser podawaj z lodami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.