Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Gruszki w syropie z lodami

Składniki na 8 porcji: ● 4 gruszki ● pół litra soku wiśniowego ● 20 dag owoców jagodowych ● 8 łyżek cukru ● szczypta cynamonu ● 8 kulek lodów waniliowych.

1. Sok zagotuj z cukrem oraz cynamonem.

2. Wrzuć obrane i wydrążone połówki gruszek.

Reklama

3. Gotuj 10 minut. Owoce wyjmij, a syrop gotuj jeszcze około godziny.

4. Na koniec zanurz w nim owoce jagodowe i polej gruszki.

5. Ciepły deser podawaj z lodami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 18 dag czeko ladowych ciastek, 10 dag masła, 3 banany, rum,18 dag czekolady, 3 jajka, 50 dag twarogu, 5 dag cukru, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 100... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.