Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (11:05)

    Gruszki w syropie z lodami

Składniki na 8 porcji: ● 4 gruszki ● pół litra soku wiśniowego ● 20 dag owoców jagodowych ● 8 łyżek cukru ● szczypta cynamonu ● 8 kulek lodów waniliowych.

1. Sok zagotuj z cukrem oraz cynamonem.

2. Wrzuć obrane i wydrążone połówki gruszek.

Reklama

3. Gotuj 10 minut. Owoce wyjmij, a syrop gotuj jeszcze około godziny.

4. Na koniec zanurz w nim owoce jagodowe i polej gruszki.

5. Ciepły deser podawaj z lodami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.