Reklama
  • Piątek, 25 listopada 2016 (08:05)

    Gruszki w czekoladzie

Składniki na 8 porcji: 8 gruszek • 50 ml śmietany 30 proc. • 7,5 dag czekolady gorzkiej.

Reklama

1. Gruszki umyj, obierz ze skórki i ustaw w większym naczyniu. Śmietanę wlej do garnka, podgrzewaj do momentu wrzenia, zestaw z ognia. Czekoladę posiekaj nożem, dodaj do śmietany i odstaw. Po chwili wymieszaj, aby cała czekolada się rozpuściła, i odstaw do wystudzenia.

2. Każdą gruszkę zanurzaj do połowy w czekoladzie i ustawiaj pionowo w naczyniu. Jeśli gruszki są twarde, można je wcześniej obgotować kilka minut na parze lub zanurzyć na kilka sekund w osłodzonym wrzątku.

CZAS: około 20 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.