Reklama
  • Wtorek, 1 kwietnia 2008 (09:01)

    Galaretka jabłkowa - w 30 minut

Zdrowy deser.

Zdjęcie

Galaretka jabłkowa /Wydawnictwo Bauer
Galaretka jabłkowa
/Wydawnictwo Bauer

Składniki na 6 porcji:

- 1 l soku jabłkowego,
- 0,5 kg jabłek,
- 2 czubate łyżki żelatyny,
- 4 łyżki cukru,
- 2 cytryny,
- 200 ml śmietany,
- kilka pistacji do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:

Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę. Sok jabłkowy zagotować z sokiem cytrynowym i cukrem i dodać pokrojone jabłka, podgotować na wolnym ogniu 5 minut. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Gdy galaretka się schłodzi wylać ją do foremek. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Po schłodzeniu wyjąć z foremki i podawać z lekko podbitą śmietaną i pistacjami.
Czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz słodkości? Zobacz też:

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.