Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (15:05)

    Fondue owocowo-czekoladowe

Składniki 2 tabliczki czekolady: gorzka i mleczna 70 ml śmietanki 30% 2 łyżki masła owoce, np. truskawki, brzoskwinie, ananas z puszki, winogrona, mandarynki, kiwi, pomarańcze

1 Cząstki owoców nadziewam na patyczki (można na końcu każdego nadziać pianki cukrowe). Wbijam je w połówkę ananasa.

Reklama

2 W kąpieli wodnej rozpuszczam czekolady, łączę z masłem i śmietanką, wlewam do naczynia do fondue (lub do miseczki i stawiam na podgrzewaczu).

Więcej na temat:fondue

Zobacz również

  • 5 czerwonych grejpfrutów, 50 ml syropu z agawy, 12 podłużnych biszkoptów, 2 łyżeczki żelatyny, 25 dag serka mascarpone, 25 dag mielonego twarogu, 1 op. cukru wanilinowego, 11 dag cukru, 7,5 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.