Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia 2016 (15:05)

    Fondue owocowo-czekoladowe

Składniki 2 tabliczki czekolady: gorzka i mleczna 70 ml śmietanki 30% 2 łyżki masła owoce, np. truskawki, brzoskwinie, ananas z puszki, winogrona, mandarynki, kiwi, pomarańcze

1 Cząstki owoców nadziewam na patyczki (można na końcu każdego nadziać pianki cukrowe). Wbijam je w połówkę ananasa.

Reklama

2 W kąpieli wodnej rozpuszczam czekolady, łączę z masłem i śmietanką, wlewam do naczynia do fondue (lub do miseczki i stawiam na podgrzewaczu).

Więcej na temat:fondue

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.