Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (15:05)

    Fondue owocowo-czekoladowe

Składniki 2 tabliczki czekolady: gorzka i mleczna 70 ml śmietanki 30% 2 łyżki masła owoce, np. truskawki, brzoskwinie, ananas z puszki, winogrona, mandarynki, kiwi, pomarańcze

1 Cząstki owoców nadziewam na patyczki (można na końcu każdego nadziać pianki cukrowe). Wbijam je w połówkę ananasa.

Reklama

2 W kąpieli wodnej rozpuszczam czekolady, łączę z masłem i śmietanką, wlewam do naczynia do fondue (lub do miseczki i stawiam na podgrzewaczu).

Więcej na temat:fondue

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 2 duże jabłka, 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny, kilka łyżek konfitury różanej (lub innej, np. malinowej), cukier puder do posypania. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.