Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Fantazja gruszkowa

Składniki na 4 porcje: ● 5 dojrzałych gruszek ● 4 łyżki cukru ● pół cytryny ● 300 ml śmietanki 30% ● 2 łyżki cukru pudru ● pół tabliczki gorzkiej czekolady

1. Jedną gruszkę zostaw do dekoracji, resztę pokrój na ćwiartki.

Reklama

2. Litr wody zagotuj z cukrem, wrzuć owoce i gotuj 10 minut. Miękkie gruszki pokrój w kostkę.

3. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fiksem. Na koniec dosyp startą czekoladę.

4. Do pucharków nałóż śmietanę na przemian z gruszkami.

5. Udekoruj deser plastrami zostawionych owoców.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 18 dag czeko ladowych ciastek, 10 dag masła, 3 banany, rum,18 dag czekolady, 3 jajka, 50 dag twarogu, 5 dag cukru, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 100... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.