Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Fantazja gruszkowa

Składniki na 4 porcje: ● 5 dojrzałych gruszek ● 4 łyżki cukru ● pół cytryny ● 300 ml śmietanki 30% ● 2 łyżki cukru pudru ● pół tabliczki gorzkiej czekolady

1. Jedną gruszkę zostaw do dekoracji, resztę pokrój na ćwiartki.

Reklama

2. Litr wody zagotuj z cukrem, wrzuć owoce i gotuj 10 minut. Miękkie gruszki pokrój w kostkę.

3. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fiksem. Na koniec dosyp startą czekoladę.

4. Do pucharków nałóż śmietanę na przemian z gruszkami.

5. Udekoruj deser plastrami zostawionych owoców.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.