Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Domowe pralinki

Składniki na 20 porcji:

1 Czekoladę połam na drobne kawałeczki, umieść w misce. Miskę ustaw w większym naczyniu z gorącą wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (kuwerturę przygotuj według przepisu na opakowaniu).

Reklama

2 Kremówkę wlej do rondelka, zagotuj. Zdejmij z ognia. Dodaj masło. Mieszaj, aż się rozpuści. Przestudź, a następnie wlewaj porcjami do rozpuszczonej czekolady. Wymieszaj.

3 Masę przełóż do worka cukierniczego. Przygotuj malutkie papilotki w dowolnych kształtach. Napełnij je masą czekoladową. Wstaw do lodówki na noc, aby czekoladki zastygły.

Białą polewę przygotuj wg przepisu. Czekoladki dekoruj polewą, perełkami, pistacjami, skórką z pomarańczy lub, przed podaniem, bitą śmietaną.

czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 gr

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka tłustego mleka, 1 laska wanilii (ewentualnie ekstrakt waniliowy), 1 łyżeczka żelatyny, 2 żółtka, 5 dag cukru, 1 szklanka kremówki 36 proc., skórka i sok z pomarańczy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.