Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Domowe pralinki

Składniki na 20 porcji:

1 Czekoladę połam na drobne kawałeczki, umieść w misce. Miskę ustaw w większym naczyniu z gorącą wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (kuwerturę przygotuj według przepisu na opakowaniu).

Reklama

2 Kremówkę wlej do rondelka, zagotuj. Zdejmij z ognia. Dodaj masło. Mieszaj, aż się rozpuści. Przestudź, a następnie wlewaj porcjami do rozpuszczonej czekolady. Wymieszaj.

3 Masę przełóż do worka cukierniczego. Przygotuj malutkie papilotki w dowolnych kształtach. Napełnij je masą czekoladową. Wstaw do lodówki na noc, aby czekoladki zastygły.

Białą polewę przygotuj wg przepisu. Czekoladki dekoruj polewą, perełkami, pistacjami, skórką z pomarańczy lub, przed podaniem, bitą śmietaną.

czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 gr

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: Po 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i cukru kryształu, 20 ml likieru amaretto, 40 dag kremówki 36 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 2 opakowania serka mascarpone (po 25 dag), 1 dojrzałe... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.