Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Deserowe puchary

Składniki: 1 puszka moreli w syropie, 1 cytryna, 6 dużych ciastek, 200 ml kremówki 36 proc., cukier puder, pół tabliczki gorzkiej czekolady, czekoladowe ozdoby, 200 ml kremówki 30 proc.

1. Morele osącz, syrop pozostaw. Owoce pokrój na kawałki, rozłóż do pucharków. Wymieszaj kilka łyżek syropu z sokiem wyciśniętym z cytryny. Skrop morele. Na warstwie owoców ułóż po jednym okrągłym ciastku.

Reklama

2. Kremówkę ubij na sztywno z odrobiną cukru pudru do smaku. Przełóż do szprycy, wyciśnij ozdobnie na ciastka. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Deser udekoruj polewą i ozdobami z czekolady.

6 porcji, czas ok. 20 min; porcja – 320 kcal, cena 2,30 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.