Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Deserowe puchary

Składniki: 1 puszka moreli w syropie, 1 cytryna, 6 dużych ciastek, 200 ml kremówki 36 proc., cukier puder, pół tabliczki gorzkiej czekolady, czekoladowe ozdoby, 200 ml kremówki 30 proc.

1. Morele osącz, syrop pozostaw. Owoce pokrój na kawałki, rozłóż do pucharków. Wymieszaj kilka łyżek syropu z sokiem wyciśniętym z cytryny. Skrop morele. Na warstwie owoców ułóż po jednym okrągłym ciastku.

Reklama

2. Kremówkę ubij na sztywno z odrobiną cukru pudru do smaku. Przełóż do szprycy, wyciśnij ozdobnie na ciastka. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Deser udekoruj polewą i ozdobami z czekolady.

6 porcji, czas ok. 20 min; porcja – 320 kcal, cena 2,30 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.