Reklama
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    Deser z mikrofali

Składniki: 4 jajka, 12 dag cukru, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 30 dag mąki, 4 dag skrobi, 1 łyżka sody, 12 dag mrożonych malin, 2 łyżki masła, 3 łyżki pokruszonych biszkoptów.

1 Filiżanki posmaruj masłem, wysyp biszkoptami. Żółtka utrzyj z 8 dag cukru. Dalej ucierając, dodawaj olej oraz mleko. Mąkę wymieszaj ze skrobią i sodą. Białka ubij z resztą cukru. Połącz masę żółtkową z mąką i pianą.

Reklama

2 Mrożone owoce rozmroź, pozostaw na sicie do osączenia. Ciasto rozłóż do przygotowanych filiżanek. Dodaj porcje owoców, lekko przemieszaj. Wstaw do kuchenki mikrofalowej. Ustaw moc 800 W. Piecz ok. 3 minuty.

czas ok. 15 min; porcja – 250 kcal, cena 1,90 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.