Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Deser z ciastek i budyniu

Składniki na 4 porcje: 25 dag ciasta piaskowego, 2 łyżeczki wiśniówki, kakao, 6 dag czekoladowych ciasteczek, 1 op. budyniu, 3 łyżki cukru, 20 dag kremówki 36 proc., cynamon, 1 op. cukru waniliow.

1 Ciasto pokrój w plasterki, szklanką wykrój osiem krążków. Cztery z nich ułóż na spodzie pucharków, skrop wiśniówką. Posyp połową pokruszonych ciasteczek. Budyń (najlepiej waniliowy) przygotuj wg przepisu. Dopraw cukrem i szczyptą cynamonu. Ostudź.

Reklama

2 Połowę budyniu wyłóż na ciasteczka. Przykryj resztą krążków, skrop wiśniówką. Rozłóż resztę budyniu i pozostałe ciasteczka. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Udekoruj desery, posyp kakao.

czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal, cena 3,80 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 30 g masła ● 120 g mąki ● 15 g kakao ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 30 g cukru ● jajo ● 300 ml mleka ● 100 g gorzkiej czekolady ● 2 łyżeczki oleju ● 4 kulki lodów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.