Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Deser z ciastek i budyniu

Składniki na 4 porcje: 25 dag ciasta piaskowego, 2 łyżeczki wiśniówki, kakao, 6 dag czekoladowych ciasteczek, 1 op. budyniu, 3 łyżki cukru, 20 dag kremówki 36 proc., cynamon, 1 op. cukru waniliow.

1 Ciasto pokrój w plasterki, szklanką wykrój osiem krążków. Cztery z nich ułóż na spodzie pucharków, skrop wiśniówką. Posyp połową pokruszonych ciasteczek. Budyń (najlepiej waniliowy) przygotuj wg przepisu. Dopraw cukrem i szczyptą cynamonu. Ostudź.

Reklama

2 Połowę budyniu wyłóż na ciasteczka. Przykryj resztą krążków, skrop wiśniówką. Rozłóż resztę budyniu i pozostałe ciasteczka. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Udekoruj desery, posyp kakao.

czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal, cena 3,80 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka tłustego mleka, 1 laska wanilii (ewentualnie ekstrakt waniliowy), 1 łyżeczka żelatyny, 2 żółtka, 5 dag cukru, 1 szklanka kremówki 36 proc., skórka i sok z pomarańczy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.