Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (13:05)

    Deser z białej czekolady i mascarpone

Składniki: 10 dag białej czekolady, 25 dag sera mascarpone, 30 ml likieru z białej czekolady, śmietana do ubijania, awokado, pół melona.

Przygotowanie:

Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej i ostudź. Ser mascarpone zmiksuj ze śmietaną, dodaj roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec wlej likier i wymieszaj. Masę przelej do małych szklanych pojemniczków i schłódź w lodówce, aż masa zastygnie.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:deser | Mascarpone | czekolady | z | desery

Zobacz również

  • Składnik na 8 porcji: 3 łyżeczki żelatyny, 200 g truskawek, 80 g cukru pudru, 3 łyżki likieru owocowego, 350 g śmietany kremówki, 2 paczki (po ok. 150 g) okrągłych cieniutkich wafli orzechowych więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.