Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (13:05)

    Deser z białej czekolady i mascarpone

Składniki: 10 dag białej czekolady, 25 dag sera mascarpone, 30 ml likieru z białej czekolady, śmietana do ubijania, awokado, pół melona.

Przygotowanie:

Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej i ostudź. Ser mascarpone zmiksuj ze śmietaną, dodaj roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec wlej likier i wymieszaj. Masę przelej do małych szklanych pojemniczków i schłódź w lodówce, aż masa zastygnie.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:deser | Mascarpone | czekolady | z | desery

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g rabarbaru ● 100 g cukru ● skórka i sok z 1/2 cytryny ● 375 g serka mascarpone ● 150 g naturalnego jogurtu ● 25 g cukru pudru ● 100 g herbatników maślanych petit beurre. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.