Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (13:05)

    Deser z białej czekolady i mascarpone

Składniki: 10 dag białej czekolady, 25 dag sera mascarpone, 30 ml likieru z białej czekolady, śmietana do ubijania, awokado, pół melona.

Przygotowanie:

Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej i ostudź. Ser mascarpone zmiksuj ze śmietaną, dodaj roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec wlej likier i wymieszaj. Masę przelej do małych szklanych pojemniczków i schłódź w lodówce, aż masa zastygnie.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:deser | Mascarpone | czekolady | desery

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 30 g masła ● 120 g mąki ● 15 g kakao ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 30 g cukru ● jajo ● 300 ml mleka ● 100 g gorzkiej czekolady ● 2 łyżeczki oleju ● 4 kulki lodów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.