Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Deser sernikowy z owocami

Składniki na 4 porcje: 30 dag twarogu sernikowego • 2 jajka • 5 łyżek cukru • 1/3 kostki masła • brzoskwinia • 10 dag orzechów laskowych.

Reklama

1 Brzoskwinię umyj i pokrój na wąskie cząstki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Twaróg utrzyj z masłem, a żółtka z cukrem. Obie masy połącz ze sobą i wlej do naczynia. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

2 Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i wyłóż na wierzch deseru. Udekoruj owocami. Zapiecz 20 minut w temperaturze 180°C. Orzechy lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.