Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (08:05)

    Delikatny pudding ryżowy

Składniki na 6 porcji: ● 40 dag ryżu ● 2 łyżki cukru ● łyżka żelatyny ● 400 ml mleka ● cytryna ● 200 ml śmietanki 30 % ● 3 brzoskwinie z puszki ● listki mięty.

1. Mleko zagotuj z otartą skórką z cytryny, dodaj ryż i mieszając, gotuj ok. 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dosyp 2 łyżki cukru.

Reklama

2. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, dodaj do ryżu i wymieszaj.

3. Śmietanę ubij i połącz z ryżem. Gotową masę przełóż do foremek i wstaw do lodówki.

4. Deser ułóż na zmiksowanych brzoskwiniach. Udekoruj listkami mięty.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.