Reklama
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Delikatny pudding ryżowy

Składniki na 6 porcji: ● 40 dag ryżu ● 2 łyżki cukru ● łyżka żelatyny ● 400 ml mleka ● cytryna ● 200 ml śmietanki 30 % ● 3 brzoskwinie z puszki ● listki mięty.

1. Mleko zagotuj z otartą skórką z cytryny, dodaj ryż i mieszając, gotuj ok. 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dosyp 2 łyżki cukru.

Reklama

2. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, dodaj do ryżu i wymieszaj.

3. Śmietanę ubij i połącz z ryżem. Gotową masę przełóż do foremek i wstaw do lodówki.

4. Deser ułóż na zmiksowanych brzoskwiniach. Udekoruj listkami mięty.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 330 ml kremówki 30 proc., 100 ml tłustego mleka, 5-6 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 1 dojrzałe mango, listki melisy cytrynowej lub mięty do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.