Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Czekoladowy blok bez pieczenia!

Krok 1. 1/2 szkl. mleka, 3/4 szkl. płynnego miodu, 20 dag masła oraz 4 łyżki kakao przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu, aż składniki się połączą (nie zagotuj).

Krok 2. Zdejmij garnek. Miksując masę, dodawaj stopniowo mleko w proszku (łącznie 2 szkl.). Mieszaj do otrzymania jednolitej masy (możesz ew. dodać ulubiony aromat). Na końcu wmieszaj łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i ulubione bakalie (dodatki powinny stanowić połowę objętości czekoladowej masy).

Reklama

Krok 3. Masą napełnij formę keksową wyłożoną folią spożywczą. Wyrównaj wierzch łyżką i wstaw do lodówki, by keks stężał.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.