Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Czekoladowy blok bez pieczenia!

Krok 1. 1/2 szkl. mleka, 3/4 szkl. płynnego miodu, 20 dag masła oraz 4 łyżki kakao przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu, aż składniki się połączą (nie zagotuj).

Krok 2. Zdejmij garnek. Miksując masę, dodawaj stopniowo mleko w proszku (łącznie 2 szkl.). Mieszaj do otrzymania jednolitej masy (możesz ew. dodać ulubiony aromat). Na końcu wmieszaj łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i ulubione bakalie (dodatki powinny stanowić połowę objętości czekoladowej masy).

Reklama

Krok 3. Masą napełnij formę keksową wyłożoną folią spożywczą. Wyrównaj wierzch łyżką i wstaw do lodówki, by keks stężał.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: Po 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i cukru kryształu, 20 ml likieru amaretto, 40 dag kremówki 36 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 2 opakowania serka mascarpone (po 25 dag), 1 dojrzałe... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.