Reklama
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Ciemny mus czekoladowy

Składniki na 6 porcji: ● 15 dag gorzkiej czekolady ● 150 ml wody z puszki ciecierzycy ● sól ● 3 jabłka

1. Wodę z ciecierzycy połącz ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę.

2. Dodaj po łyżce cukru, dalej ubijaj, a na koniec dolej rozpuszczoną przestudzoną czekoladę i delikatnie wymieszaj.

Reklama

3. Odstaw deser do przestudzenia i serwuj z jabłkami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.