Reklama
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Ciemny mus czekoladowy

Składniki na 6 porcji: ● 15 dag gorzkiej czekolady ● 150 ml wody z puszki ciecierzycy ● sól ● 3 jabłka

1. Wodę z ciecierzycy połącz ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę.

2. Dodaj po łyżce cukru, dalej ubijaj, a na koniec dolej rozpuszczoną przestudzoną czekoladę i delikatnie wymieszaj.

Reklama

3. Odstaw deser do przestudzenia i serwuj z jabłkami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 30 g masła ● 120 g mąki ● 15 g kakao ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 30 g cukru ● jajo ● 300 ml mleka ● 100 g gorzkiej czekolady ● 2 łyżeczki oleju ● 4 kulki lodów... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.