Reklama
  • Wtorek, 21 lutego 2017 (13:05)

    Biała czekolada z bakaliami

Składniki na 12 porcji: 150 dag tłuszczu kakaowego spożywczego • 150 ml mleka w proszku • 250 ml cukru pudru • szklanka suszonej żurawiny • szklanka pistacji.

Reklama

1. Tłuszcz kakaowy rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko w proszku wymieszaj z cukrem pudrem, przesiej. Tłuszcz podgrzewaj w misce na parze, dodaj przesiane mleko i cukier. Dokładnie wymieszaj.

2. Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. Jeśli są solone, najpierw wypłucz je dokładnie z soli na sitku i osusz. Żurawinę pokrój na mniejsze kawałki. Bakalie wrzuć do masy, dokładnie wymieszaj.

3. Wylej masę do formy, wstaw do lodówki i schładzaj około 3-4 godziny. Połam na kawałki. Masę możesz też zrobić, rozpuszczając białą czekoladę i mieszając z bakaliami.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin mrożonych lub innych owoców, listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.