Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (13:05)

    Biała czekolada z bakaliami

Składniki na 12 porcji: 150 dag tłuszczu kakaowego spożywczego • 150 ml mleka w proszku • 250 ml cukru pudru • szklanka suszonej żurawiny • szklanka pistacji.

Reklama

1. Tłuszcz kakaowy rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko w proszku wymieszaj z cukrem pudrem, przesiej. Tłuszcz podgrzewaj w misce na parze, dodaj przesiane mleko i cukier. Dokładnie wymieszaj.

2. Pistacje obierz z łupinek i posiekaj. Jeśli są solone, najpierw wypłucz je dokładnie z soli na sitku i osusz. Żurawinę pokrój na mniejsze kawałki. Bakalie wrzuć do masy, dokładnie wymieszaj.

3. Wylej masę do formy, wstaw do lodówki i schładzaj około 3-4 godziny. Połam na kawałki. Masę możesz też zrobić, rozpuszczając białą czekoladę i mieszając z bakaliami.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 3 op. cukru waniliowego, 1 szkl. ciemnego cukru, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, truskawki, bita śmietana. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.