Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Bananowy ryż na mleku

Składniki: 20 dag ryżu, 200 ml mleka kokosowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, sól, cukier, 3 dojrzałe banany, mielony cynamon do posypania, laski cynamonu do dekoracji

1. Ryż przepłucz na sicie, wrzuć do garnka z lekko osolonym wrzątkiem i ugotuj na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Osącz na sicie. Z powrotem włóż do rondla.

2. Ugotowany ryż połącz z mlekiem kokosowym. Dodaj cukier waniliowy, wymieszaj. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku odrobiną cukru. Banany sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ryż rozłóż do miseczek, na wierzchu ułóż plasterki bananów. Całość oprósz cynamonem. Dekoruj laskami.

Reklama

4 porcje, czas ok. 30 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 38 podłużnych biszkoptów 33 pomarańcze (np. czerwone) 350 ml kremówki 30 proc. 310 dag cukru pudru 325 dag serka ricotta (lub innego tłustego twarożku) 3kilka gałązek mięty lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.