Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego 2017 (09:05)

    Bananowy ryż na mleku

Składniki: 20 dag ryżu, 200 ml mleka kokosowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, sól, cukier, 3 dojrzałe banany, mielony cynamon do posypania, laski cynamonu do dekoracji

1. Ryż przepłucz na sicie, wrzuć do garnka z lekko osolonym wrzątkiem i ugotuj na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Osącz na sicie. Z powrotem włóż do rondla.

2. Ugotowany ryż połącz z mlekiem kokosowym. Dodaj cukier waniliowy, wymieszaj. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku odrobiną cukru. Banany sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ryż rozłóż do miseczek, na wierzchu ułóż plasterki bananów. Całość oprósz cynamonem. Dekoruj laskami.

Reklama

4 porcje, czas ok. 30 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 18 dag czeko ladowych ciastek, 10 dag masła, 3 banany, rum,18 dag czekolady, 3 jajka, 50 dag twarogu, 5 dag cukru, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 100... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.