Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 l mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 11 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki kakao, 3 banany, sok z połowy cytryny, 1 op. małych biszkoptów, 10 dag lodów waniliowych, 1 op. polewy czekoladowej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 2 szkl. mleka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, 4 łyżki cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 szkl. purée z dyni, cynamon

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag kakaowych herbatników, 8 dag masła,1 łyżka cukru pudru Pianka: 500 ml śmietanki 30 proc., 25 dag malin, 1 galaretka malinowa, 3 łyżki cukru pudru. Dekoracja: 100 ml śmietanki 30 proc., po 1 łyżce cukru pudru i waniliowego l garść świeżych malin, masło

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (13:05)

    Składniki: 3 jajka, 350 ml mleka, 20 dag mąki pszennej, olej do smażenia, krem: 2 banany, 2 łyżki soku cytrynowego, 1 słoik kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella); dekoracja: 10 dag posiekanych orzechów laskowych, 1 op. gotowej polewy czekoladowej (gorzkiej albo deserowej).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (13:00)

    Składniki na 6 porcji: • 6 jabłek • 25 dag rodzynek • 375 ml mleka 3,2 % • jajko • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej • 5,5 dag cukru pudru • opakowanie cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 10-12 porcji. Biszkopt: 12 dag mąki pszennej, 20 dag cukru, 2 łyżki kakao, 7 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sól; galaretka: 2 jabłka, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 galaretka jabłkowa. Krem: 30 dag serka mascarpone, 200 ml kremówki, 3 łyżki cukru pudru. Do dekoracji: wiórki czekoladowe, rajskie jabłuszka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 10-12 porcji. Masa jabłkowa: 1/2 szkl. musu jabłkowego,3 czerwone jabłka, 300 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki, 40 dag gęstego jogurtu naturalnego, 250 ml klarowanego soku jabłkowego, 2 galaretki jabłkowe lub cytrynowe, 4 łyżki cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, sok z 1 cytryny. Spód: 15 dag biszkoptów, 6 dag miękkiego masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: 300 ml kremówki • szklanka brązowego cukru • 60 g masła (+ 20 g dodatkowo) • 1/2 łyżeczka soli morskiej • 8 kawałków ciasta piaskowego • 2 pokrojone w plasterki banany • orzechy do posypania • kardamon do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: 6 wydrążonych jabłek • 80 g masła • 1/3 szklanki rodzynek • 6 lasek cynamonu • pół szklanki syropu klonowego. Dodatek: opakowanie sera ricotta • łyżka kremówki • łyżka syropu klonowego • 1/4 łyżka cynamonu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: • 4 szklanki wody • 1 i 1/2 szklanki cukru • skórka starta z 2 pomarańczy • 3 cm młodego imbiru, obranego • 4 pigwy, obrane, wydrążone • Kruszonka: 125 g imbirowych herbatników • 60 g miękkiego masła • łyżka cynamonu • jogurt waniliowy, cukier puder do podania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0