Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Składniki (8 porcji): ● 8 sporych jabłek z ogonkami ● 100 g orzechów włoskich ● 50 g rodzynek ● 100 g migdałów w płatkach ● 6-8 łyżek miodu ● cynamon.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Składniki (8 porcji): ● 1,5 kg dojrzałych, słodkich śliwek ● łyżka masła ● 3 goździki ● 1/2 łyżeczki cynamonu ● 1/2 łyżeczki imbiru, kruszonka: ● 2 szklanki mąki krupczatki ● szklanka cukru ● 200 g masła ● laska wanilii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    Składniki (4 porcje): ● 600 g obranej dyni ● szklanka mąki ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej ● 80 ml gęstej śmietany ● łyżeczka proszku do pieczenia ● olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 25 listopada 2016 (13:05)

    Składniki : 4-6 średniej wielkości jabłek, 4-6 łyżek suszonej żurawiny, 4-6 łyżek miodu,  cukier puder (wg uznania), winogrona (lub inne owoce do dekoracji)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 25 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 8 gruszek • 50 ml śmietany 30 proc. • 7,5 dag czekolady gorzkiej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (13:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 szklanka cukru, 1/3 szklanki wody, 1 szklanka śmietany kremówki,  3 jajka,  2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1/2 kg gruszek, 1 cytryna, 20 dag cukru, 2 łyżki masła, 25 dag mąki, 2 szklanki mleka, 4 jajka, olej, 200 ml kremówki 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 l mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 11 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki kakao, 3 banany, sok z połowy cytryny, 1 op. małych biszkoptów, 10 dag lodów waniliowych, 1 op. polewy czekoladowej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 2 szkl. mleka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, 4 łyżki cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 szkl. purée z dyni, cynamon

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag kakaowych herbatników, 8 dag masła,1 łyżka cukru pudru Pianka: 500 ml śmietanki 30 proc., 25 dag malin, 1 galaretka malinowa, 3 łyżki cukru pudru. Dekoracja: 100 ml śmietanki 30 proc., po 1 łyżce cukru pudru i waniliowego l garść świeżych malin, masło

    Czytaj więcej Komentarzy:0