Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Składniki na 8 sztuk: 8 małych twardych jabłek • konfitura wiśniowa lub powidła śliwkowe • 30 dag mieszanki orzechowej: orzechów włoskich, ziemnych, laskowych • pół szklanki miodu • 2 łyżeczki masła • 3 łyżeczki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 20 porcji:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag ciasta piaskowego, 2 łyżeczki wiśniówki, kakao, 6 dag czekoladowych ciasteczek, 1 op. budyniu, 3 łyżki cukru, 20 dag kremówki 36 proc., cynamon, 1 op. cukru waniliow.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki: 4 gruszki, szklanka wina deserowego, 2 łyżki cukru brązowego, sok z cytryny, cynamon, 2 łyżeczki rumu, miód, konfitura żurawinowa, łyżeczka goździków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki (4 porcje): ● 2 szklanki jagód ● 2 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej ● kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki 4 porcje: ● 2 i 1/2 szklanki różnych owoców: malin, porzeczek, truskawek, wiśni ● 3 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej (lub więcej, jeżeli kisiel będzie zbyt rzadki)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 15 sztuk: 1 kostka do pieczenia Kasia (25 dag), ½ szklan ki mleka, ½ szklanki cu kru, 3-4 łyżki kakao, 40 dag mleka w proszku, 2 szklanki preparowanej (ekspandowanej) pszenicy, 1 szklanka orzechów włoskich, 1 szklanka suszonej żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Krok 1. 1/2 szkl. mleka, 3/4 szkl. płynnego miodu, 20 dag masła oraz 4 łyżki kakao przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu, aż składniki się połączą (nie zagotuj). Krok 2. Zdejmij garnek. Miksując masę, dodawaj stopniowo mleko w proszku (łącznie 2 szkl.). Mieszaj do otrzymania jednolitej masy (możesz ew. dodać ulubiony aromat). Na końcu wmieszaj łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i ulubione bakalie (dodatki powinny stanowić połowę objętości czekoladowej masy)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    1/2 szkl. mielonego maku namocz w małej ilości mleka kokosowego. Po dużej garści migdałów i orzechów włoskich oraz 1/2 gorzkiej czekolady wrzuć do malaksera. Dodaj mak i 2 łyżki miodu. Zmiksuj, uformuj z masy kulki. Obtocz w kakao, schłodź.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    GALARETKA: ● łyżeczka żelatyny w proszku ● łyżeczka gorącej wody ● szklanka soku z granatów. PANNA COTTA: 2 szklanki jogurtu naturalnego ● 1/4 szklanki miodu ● 2 łyżeczki żelatyny w proszku ● 1/4 szklanki gorącej wody ● ziarenka z całego granatu ● garść pistacji (niesolonych).

    Czytaj więcej Komentarzy:0