Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Składniki: 4 gruszki, szklanka wina deserowego, 2 łyżki cukru brązowego, sok z cytryny, cynamon, 2 łyżeczki rumu, miód, konfitura żurawinowa, łyżeczka goździków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki (4 porcje): ● 2 szklanki jagód ● 2 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej ● kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki 4 porcje: ● 2 i 1/2 szklanki różnych owoców: malin, porzeczek, truskawek, wiśni ● 3 szklanki wody ● 2 łyżki cukru (lub do smaku) ● 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej (lub więcej, jeżeli kisiel będzie zbyt rzadki)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 15 sztuk: 1 kostka do pieczenia Kasia (25 dag), ½ szklan ki mleka, ½ szklanki cu kru, 3-4 łyżki kakao, 40 dag mleka w proszku, 2 szklanki preparowanej (ekspandowanej) pszenicy, 1 szklanka orzechów włoskich, 1 szklanka suszonej żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Krok 1. 1/2 szkl. mleka, 3/4 szkl. płynnego miodu, 20 dag masła oraz 4 łyżki kakao przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu, aż składniki się połączą (nie zagotuj). Krok 2. Zdejmij garnek. Miksując masę, dodawaj stopniowo mleko w proszku (łącznie 2 szkl.). Mieszaj do otrzymania jednolitej masy (możesz ew. dodać ulubiony aromat). Na końcu wmieszaj łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i ulubione bakalie (dodatki powinny stanowić połowę objętości czekoladowej masy)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    1/2 szkl. mielonego maku namocz w małej ilości mleka kokosowego. Po dużej garści migdałów i orzechów włoskich oraz 1/2 gorzkiej czekolady wrzuć do malaksera. Dodaj mak i 2 łyżki miodu. Zmiksuj, uformuj z masy kulki. Obtocz w kakao, schłodź.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    GALARETKA: ● łyżeczka żelatyny w proszku ● łyżeczka gorącej wody ● szklanka soku z granatów. PANNA COTTA: 2 szklanki jogurtu naturalnego ● 1/4 szklanki miodu ● 2 łyżeczki żelatyny w proszku ● 1/4 szklanki gorącej wody ● ziarenka z całego granatu ● garść pistacji (niesolonych).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 9 grudnia 2016 (14:05)

    Skład na 8 porcji: ● 2 jaja ● 100 g drobnego cukru ● łyżeczka mąki ziemniaczanej ● szczypta soli ● 250 g mrożonych malin ● 150 g mrożonych czerwonych porzeczek ● 150 g mrożonych truskawek ● 250 ml śmietanki kremówki ● opakowanie cukru waniliowego ● 4 łyżeczki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 9 grudnia 2016 (14:05)

    Skład na 6 porcji: ● 2 jaja ● 225 g drobnego cukru ● 2 łyżeczki soku z cytryny ● 500 g śliwek ● 2 opakowania cukru waniliowego ● 150 ml porto ● łyżka mąki kukurydzianej ● 300 ml śmietanki kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:05)

    Skład na 4 porcje: ● 4 jabłka ● 200 g twarogu ● 175 g cukru pudru ● 1/2 cytryny ● 3 łyżki miodu ● 2 żółtka ● 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku ● mały jogurt ● 75 g suszonej żurawiny ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0