Reklama
  • Środa, 1 lutego (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 15 dag gotowego ciasta brownie, 500 ml śmietanki 30-36 proc., po 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej i mlecznej, 1 łyżka cukru waniliowego, 2-3 łyżki cukru pudru, posypka orzechowa, cynamon.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lutego (13:05)

    Składniki na 6-8 porcji: 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 1/2 szklanki cukru, po 1/3 szklanki kakao i oleju kokosowego, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 jajka, sól, cukier puder do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 3 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii, 50 dag śmietany kremówki, 10 dag cukru, 2 duże pomarańcze, 2-3 łyżki miodu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 stycznia (10:00)

    Składniki: 500 g serka mascarpone, 40 g miodu , 2 filiżanki zimnej kawy, 200 g podłużnych biszkoptów, 1 łyżka kakao , 1 kieliszek likieru migdałowego, 250 ml śmietany 30% .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:05)

    Potrzebne: ● 4 duże kwaśne jabłka, np. szara reneta ● po 1 garści orzechów włoskich i żurawiny ● szczypta cynamonu ● 1/3 kostki masła ● 2 łyżki poppingu amarantusowego ● 2 łyżki brązowego cukru ● po pół szklanki: płatków owsianych, mąki pełnoziarnistej i pszennej Sposób przygotowania 1. Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z cynamonem, pokruszonymi orzechami i żurawiną.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (14:05)

    Składniki na 6 sztuk. Na deser: 2 szklanki pełnotłustego mleka, 1 szklanka śmietanki kremówki 30 proc., 2 jajka, 3 żółtka, ½ szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromat waniliowy. Na karmel: 1 szklanka cukru, 4 łyżki wody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (14:05)

    Składniki na 10 porcji: 15 dag cukru, 9 dag zimnego masła, 2 łyżki śmietanki kremówki 30 proc., 1/3 łyżeczki soli, 2 jajka, 13 dag mąki, 200 ml mleka, 1 kg gruszek, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 2 łyżki brązowego cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Składniki na 8 sztuk: 8 małych twardych jabłek • konfitura wiśniowa lub powidła śliwkowe • 30 dag mieszanki orzechowej: orzechów włoskich, ziemnych, laskowych • pół szklanki miodu • 2 łyżeczki masła • 3 łyżeczki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 20 porcji:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag ciasta piaskowego, 2 łyżeczki wiśniówki, kakao, 6 dag czekoladowych ciasteczek, 1 op. budyniu, 3 łyżki cukru, 20 dag kremówki 36 proc., cynamon, 1 op. cukru waniliow.

    Czytaj więcej Komentarzy:0