Reklama
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 40 dag ryżu ● 2 łyżki cukru ● łyżka żelatyny ● 400 ml mleka ● cytryna ● 200 ml śmietanki 30 % ● 3 brzoskwinie z puszki ● listki mięty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Składniki na 8 porcji:: ● litr soku pomarań czowego ● 3 brzoskwinie ● 6 moreli ● 10 dag winogron ● 6 łyżek cukru trzcinowego ● 5 łyżek mąki ziemniaczanej ● sok z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (10:00)

    Składniki: ● duży jogurt naturalny typu greckiego ● szklanka mleka ● 2 czubate łyżki wiórków kokosowych ● 3 łyżki miodu ● 2 czubate łyżki żelatyny ● 2 dojrzałe kiwi

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Składniki na 9 porcji: ● 6 jaj ● 3 łyżki kakao ● szklanka śmietany ● 9 łyżek cukru ● cukier wanilinowy ● 8 łyżeczek żelatyny ● czerwona galaretka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Składniki na 4 porcje: ● pół kg wiśni ● 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ● 3 łyżki cukru ● 1/3 szkl. soku winogronowego ● 2 jajka ● sól ● 0,2 l śmietany ● 3 łyżki cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 6 jaj ● 3 łyżki kakao ● szkl. śmietany ● 9 łyżek cukru ● cukier waniliowy ● 8 łyżeczek żelatyny ● czerwona galaretka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 8 porcji: ● 4 gruszki ● pół litra soku wiśniowego ● 20 dag owoców jagodowych ● 8 łyżek cukru ● szczypta cynamonu ● 8 kulek lodów waniliowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: 3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, łyżeczka startej skórki pomarańczowej, 3 cm świeżego korzenia imbiru (w plasterkach), 4 pigwy, obrane, pokrojone w cząstki, 12 rozmrożonych śliwek węgierek, kruszonka: 125 g herbatników imbirowych, 60 g masła, łyżeczka cynamonu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: 2 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru pudru, łyżeczka esencji waniliowej, 3/4 szklanki gorącej wody, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, szklanka kremówki, lekko ubitej, kawowy chrust: szklanka cukru pudru, łyżka ziaren kawy, zmiażdżonych w moździerzu. 1. Natłuść, np. masłem, 6 kokilek. W rondelku wymieszaj mleko, cukier i esencję waniliową. Zagotuj na średnim ogniu. 2. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie. Dodaj ją do mleka z cukrem. Zdejmij z ognia i przestudź. Dodaj kremó

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: 750 ml białego półsłodkiego wina (plus 2/3 szklanki do nasączenia biszkoptu), szklanka cukru pudru, 8 nektarynek, 4 listki żelatyny (namoczone w wodzie), garść pistacji do dekoracji, 6 kawałków ciasta biszkoptowego, sos jogurtowy: 3 szklanki gęstego jogurtu naturalnego, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 i 1/2 szklanki słodkiej śmietany, łyżeczka esencji waniliowej, 3 listki żelatyny (namoczone w wodzie).

    Czytaj więcej Komentarzy:0