Reklama
  • Piątek, 24 lipca 2009 (13:57)

    Składniki: Ciasto: - 30 dag mąki, - 30 dag śmietany 18 proc., - 25 dag cukru, - 1 duże opakowanie cukru waniliowego, - 3 jajka, - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, - szczypta soli, - 1 kg. agrestu, - 0,25 kg. czerwonej porzeczki Przygotowanie: Śmietanę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli, ubijąc do rozpuszczenia c

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lipca 2009 (13:57)

    Pycha.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lipca 2009 (13:55)

    Składniki na 12 porcji: - 7 dużych jabłek winnych, - 1 szklanka cukru, - 1 szklanka rodzynek, - 1 szklanka posiekanych, - orzechów włoskich, - polewa (można kupić gotową) Na ciasto: - 4 jajka, - 1 szklanka oleju, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 szklanki mąki,- 1 łyżeczka sody, - aromat Przygotowanie: 1. Jabłka obieram, kroj

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lipca 2009 (13:54)

    Składniki: Ciasto : - 0,5 kg mąki, - 18 dag margaryny, - 1/2 szkl. cukru, - 1 łyżeczki proszku do pieczenia, - 1 kubeczki kwaśnej śmietany, - 1 jajko, - 1,2 kg mieszanych winogron Kruszonka: - 4 łyżki mąki, - 3 łyżki cukru, - 35 g margaryny Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać re

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lipca 2009 (10:46)

    Na podwieczorek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lipca 2009 (10:43)

    Doskonałe do herbaty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lipca 2009 (16:34)

    Ten placek możesz serwować na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych oraz na zimno z rozetką bitej śmietany posypanej pałatkami czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lipca 2009 (16:30)

    Dla dwojga.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lipca 2009 (16:28)

    Z jagodami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lipca 2009 (16:27)

    Pyszny deser.

    Czytaj więcej Komentarzy:0